Tervetuloa  löytämään UnelmaRatkaisuja tähän hetkeen

Tällä UnelmaRatkaisuja- kotisivulla pääset tutustumaan erilaisiin tarjoamiini kirjallisuusterapeuttisiin kursseihin. Ylläpidän myös UnelmaRatkaisun kotisivuja, joiden kautta todennäköisesti päädyit näille sivuilleni. Tämä on siis sisarsivusto www.unelmaratkaisu.fi -sivuille, jota kautta pääset kirjautumaan ja tilaamaan tarjoamiani kursseja. 

VOIMAVARAKESKEISET KIRJALLISUUSTERAPIA
KURSSIT- JA RYHMÄT: 

MINULLA ON OIKEUS

- Vahvista oikeuksiasi kirjoittamalla

KIRJALLISUUSTERAPEUTTINEN KURSSI

Minulla on oikeus-kurssi perustuu samannimisiin luomiini terapiakortteihin, joissa on 36 oikeutta. Oikeuksia läpikäymällä herätellään yksilöllistä tarttumapintaa kirjoittamisen avulla omiin oikeuksiin ja niiden toteutumiseen elämässä.

Oikeudet lajitellaan yksilöllisesti neljään eri kategoriaan: itsestään selvät, opitut, ajankohtaiset ja vahvistettavat oikeudet. Oikeuden lajittelu selkeyttää ja saa näkyväksi jo elämässäsi läpikäydyt sekä vielä työstämisen alla olevat oikeudet.

Oikeudet läpikäytyäsi pääset valitsemaan ns. avainoikeuden, jonka toteutuessa elämässäsi, olisi sillä suotuisin vaikutus myös muihin työstettäviin oikeuksiisi. Pääset rakentamaan avainoikeudellesi konkreettiset tavoiteportaat, jonka avulla tiedät kuinka lähdet työstämään oikeuttasi.Suorittajasta hetkessä eläjäksi-

 VERKKOKURSSI

TULOSSA LÄHIAIKOINA! Huomaatko ajatustesi, tunteidesi ja kehosi viipyilevän herkästi menneiden hetkien kertaamisessa? Kertaatko sanottuja sanoja yhä uudestaan mielessäsi? Jääkö tunnekuorma painamaan mieleesi ja kehosi tuntemuksiin? Tai huomaatko ajatustesi karkaavan huomisen huolen aiheisiin ja läsnäolosi tässä hetkessä kärsii?

Jos niin tästä  kurssista voi löytyä sinulle suuntaviivoja matkallasi kohti tässä hetkessä eläjäksi.Mitä on voimavarakeskeinen lähestymistapa
kirjallisuusterapiassa?

Voimavarakeskeinen kirjallisuusterapia on terapeuttisesti voimauttava vuorovaikutusprosessi. Kirjallisuusterapeuttina minä yhdessä ryhmän, yksilön tai verkkokurssin muodossa ohjaan sinulle erilaisia itsetuntemustasi syventäviä harjoituksia. Apuna voidaan käyttää kirjoittamisen lisäksi mm. musiikkia, elokuvia, kuvataidetta, valokuvia, kehollisia harjoituksia ja erilaisia valmiita kirjallisia aineistoja. Kirjoittaminen toimii itsessään jäsentämisen välineenä ja tuo näkyväksi ajatuksia ja tunteitasi. Tämä itsessään on hoitavaa ja voimauttavaa. Halutessasi voit jakaa omia ajatuksiasi voimavarakeskeisten harjoitusten jälkeen ryhmässä tai yksilöterapiassa minulle/ ryhmälle vapaasti kertoen tai suoraan omaa tekstiäsi lukien. Verkkokursseille osallistuessasi osa kursseistani tulee olemaan myös itsenäisesti työstettäviä.  Osassa yhdistyy verkkokurssiin liittyen myös kasvokkain tai etänä tapaamiset.

Kirjallisuusterapia sopii kaikille, jotka ovat valmiita pysähtymään kuuntelemaan omaa sisäistä tarinaansa eikä se vaadi mitään erityisosaamista kirjoittamisen liittyen. Riittää kun olet valmis kirjallisuuterapeuttisia menetelmiä hyödyntäen lähtemään kohti mielenkiintoista itsetuntemuksen syventämisen matkaa!

Kirjallisuusterapiaa voidaan harjoittaa monella tapaa. Suomessa vuodesta 1981 alkaen toiminut Suomen Kirjallisuusterapia ry on tehnyt kirjallisuusterapiatyötä tunnetuksi. Kirjallisuusterapiayhdistyksen kotisivuiltavoit tutustua tarkemmin mm. kirjallisuusterapian teoriaan ja historiaan sekä ajankohtaisiin koulutuksiin. Minä tarjoan yritykseni Tmi UnelmaRatkaisun kautta voimavarakeskeistä kirjallisuusterapiaa niin yksilöille, ryhmille kuin verkkokurssina.

Voimavarakeskeisen lähestymistavan, jota toteutan kirjallisuusterapiassa ajattelen koostuvan dialogisuudesta, ratkaisukeskeisyydestä, narratiivisuudesta ja reflektiivisyydestä. Työotteena olen myös syvästi vaikuttunut traumainformoidusta lähestymistavasta, jota pyrin syventämään koko ajan kaikessa työssäni. Minua kiinnostaa myös keho-mieli yhteyden vahvistaminen ja olenkin parhaillaan opiskelemassa psykofyysistä psykoterapiaa.

Kuka olen?

Olen Valviran ja Kelan hyväksymä ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja ja kirjallisuusterapeutti.